KUCHENNA EWOLUCJA
Wśród konsumentów rośnie świadomość zagrożeń związanych z elementami inżynierii genetycznej w żywności, wysokoprzetwarzanej, rafinowanej, nadmiernie fortyfikowanej i masowo produkowanej taniej żywności. Następuje przebudzenie na świeże, naturalnie produkowane i minimalnie przetworzone produkty spożywcze. Domowe młyny Mockmill to brakujące ogniwo łańcucha “Farm-to-Table” – globalnej idei która polega na dostarczaniu płodów rolnych wprost od rolnika do konsumenta, z pominięciem pośredników, a przede wszystkim procesów ich wysokoprzemysłowego przetwarzania.
Powody, dla których warto używać świeżo mielonej mąki:
ŚWIADOMA DIETA
Świadoma dieta polega na kontroli składników pożywienia. Tylko gdy samodzielnie mielisz mąkę masz pewność, że oprócz skrobi, w mące znajdują się także zarodki – esencja każdego ziarenka, oraz otręby, które pokrywają ziarno. Tylko pełnoziarnista mąka zawiera bogactwo naturalnych tłuszczów, witamin, minerałów i składników odżywczych.
TO TY DECYDUJESZ
Masz prawo decydować, co będziesz jeść – od wyboru konkretnych ziaren, uprawianych w konkretnych miejscach, aż do tego jak dobrze (lub grubo) je zmielisz. Każde nienaruszone ziarno to skrzynia ze skarbem – to Ty decydujesz, kiedy ją otworzysz uwalniając bogactwo witamin, minerałów i składników odżywczych. Dzięki Mockmill od zmielenia ziarna do użycia mąki dzielą dosłownie sekundy, a w potrawie znajdzie się wszystko co najlepsze w ziarnie.
SMAK, AROMAT, KOLOR
Niezależnie od tego czy kupujesz jedzenie ze sklepu spożywczego, na targu rolniczym, zamawiasz danie w restauracji zawsze oczekujesz świeżości. Potrawy wykonane ze świeżo mielonych ziaren podobnie jak potrawy wykonane ze świeżych owoców i warzyw, smakują lepiej. Jeśli cenisz sobie świeżo wyciskany sok, świeżo mieloną kawę – wiesz dokładnie czego chcesz, w przypadku mąki nie musisz iść na kompromis. Porównaj świeżo mieloną mąkę i mąkę sklepową. Będziesz zaskoczony!
PRZYGODA
Nie znajdziesz lepszego sposobu na odkrywanie nowych smaków i cieszenie się jedzeniem. Świeżo mielona mąka ma w kuchni dużo szersze zastosowanie niż tylko do wypieku chleba. Istnieje ogromna różnorodność zbóż chlebowych, niechlebowych i nasion które nadają się do mielenia, a także suszonej fasoli, grochu, przypraw oraz superfood. Dzięki Mockmill możesz cieszyć się ich pełną dobrocią pod postacią mąki. Przekonasz się, że odkryjesz surowce do mielenia na każdym kroku!
NAGRODY
Jeden z naszych młynów Mockmill 100 jest zdobywcą nagrody German Innovation Award 2018 w kategorii “Kuchnia” za wyjątkowe osiągnięcie w zakresie innowacji.
Mockmill 100 i 200 – domowy młyn do mielenia zbóż
short: delikatna, pełnoziarnista mąka w minutę dzięki silnikowi 600W
Typ żaren: korundowo-ceramiczne
Stopień mielenia: regulowany od bardzo drobnej mąki do śruty
Wydajność mielenia (pszenica miękka): ok 200g na minutę
Gwarancja: 2 lata do zastosowań komercyjnych, 6 lat do zastosowań domowych
Mockmill – świeżo mielona mąka na żądanie!
– Młyn jest niezwykle łatwy w obsłudze
– Nowoczesna, estetyczna, łatwa w czyszczeniu obudowa z odnawialnych surowców
– Regulacja stopnia mielenia mąki – od bardzo drobnej, poprzez gruby przemiał, aż do śruty
– Wytrzymały, przemysłowy silnik.
– Młyn skonstruowany jest na wiele lat bezawaryjnej pracy
– Wyprodukowany w Niemczech
***
LINKI DO PLIKÓW:
Instrukcja obsługi Mockmill 100 200
https://mockmill.com.pl/pliki/Mockmill_100_200-instrukcja_obslugi.pdf
Usuwanie zabzepieczeń transportowych 100 200
https://mockmill.com.pl/pliki/Mockmill_100_200-usuwanie_zabezpieczen_transportowych.pdf
***
LINKI VIDEO:
Mockmill 100 rozpakowanie, demontaż blokad transportowych i pierwsze uruchomienie:
Mockmill 200 rozpakowanie, demontaż blokad transportowych i pierwsze uruchomienie: