JAGLOTTO ?
?warzywne! Co Wy na to?
?
Kasza jaglana ?na detoks (ma właściwości zasadotwórcze), cukinia
?(zaletą cukinii jest to, że nie odkładają się w niej metale ciężkie, ponadto odkwasza organizm), czerwona papryka
?
?(kopalnia zdrowia), marchewka
?(królowa warzyw poprawia wzrok),cebula ( bo uprawiano ją już 5000 lat przed naszą erą-już wtedy znano dobrze właściwości lecznicze i wartości odżywcze), pietruszka zielona (na lepszą diureze nerek),ziarna słonecznika
?, buraki
?w julienne (zapobiegają anemii ) na miodzie z imbirem przygotowane osobno i dodane na finisz do JAGLOTTO razem z kaszą jaglana
?uprażoną wcześniej (nie będzie miała goryczki) a potem ugotowaną i podduszoną pod kołdrą (najlepiej Babci bo z pierza i trzyma temperaturę). Do tego szczypta porządna ziół ( Herba
?–„chorób jest wiele-na każde jest ziele!). Jest kolor, jest smak, jest obiad
?
?
? dla dwojga serc
?
?.