Skip to main content

Mleko i przetwory mleczne – rzeczoznawca (próbobiorca)

Rzeczoznawca

Event details

  • Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.
  • 20 listopada 2018
  • wtorek, 9:00 do 16:00
  • DR Józef Sadkiewicz
  • 48523650520

Contact event manager

1 2 3 4

Tickets details

    View cart
    Thank you Kindly

    Mleko i przetwory mleczne – rzeczoznawca (próbobiorca)

    ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

    wtorek, 9:00 do 16:00
    20 listopada 2018

    000000

    DR Józef Sadkiewicz

    48523650520

    jozefsadkiewicz@gmail.com

    Organizer's other events

    Mleko i przetwory mleczne – rzeczoznawca (próbobiorca)

    ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

    wtorek, 9:00 do 16:00
    20 listopada 2018

    PRINT

    Mleko i przetwory mleczne – kurs przygotowującego do egzaminu państwowego na rzeczoznawcę (próbobiorca)
    Towaroznawstwo z elementami prawa żywnościowego i systemu bezpieczeństwa żywności.

    Termin szkolenia: 20 listopada 2018

    Tematyka:

    • Jakość handlowa przetworów mlecznych w aspekcie kontroli surowca. Nadzór nad wyrobem gotowym – zasady pobierania próbek – rola rzeczoznawcy.
    • PN-EN-ISO 707:2009 Mleko i przetwory mleczne. Wytyczne do pobierania próbek.
    • Mleko i jego przetwory (pobieranie próbek) w aspekcie Rozporządzenia Komisji (WE) Nr 273/2008 z dnia 5 marca 2008 ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) Nr 1255/1999 w odniesieniu do metod analizy oraz oceny jakości mleka i przetworów mlecznych.
    • Deklaracja jakościowa a wymagania w aspekcie pobierania próbek. Rozporządzenie Komisji (WE) NR 445/2007z dnia 23 kwietnia 2007 r. ustanawiające niektóre szczegółowe zasady w celu stosowania rozporządzenia Rady (WE)nr 2991/94 określającego normy dla tłuszczów do smarowania oraz stosowania rozporządzenia Rady (EWG) nr 1898/87 w sprawie ochrony nazw stosowanych w obrocie mlekiem i przetworami mlecznymi.
    • Elementy znakowania artykułów spożywczych na podstawie wymagań rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2009 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności; oraz rozporządzenie (WE) nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiegi i Rady w sprawie
      oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności.

    Zajęcia praktyczne:

    • zapoznanie się z podstawowymi przyrządami do pobierania próbek mleka i jego przetworów,
    • wydzielanie, dokumentowanie, pakowanie i zabezpieczanie próbek przetworów mlecznych na wybranych przykładach (sery twarde, masło, mleko itd.),
    • zagrożenia podczas pobierania próbek mleka w proszku,
    • praktyczne metody pobierania próbek mleka i jego przetworów wg PN-EN ISO 707:2009 Mleko i przetwory mleczne. Wytyczne do pobierania próbek,
    • Rola i zadania rzeczoznawców mleka i jego przetworów,
    • wymagania zawarte w Polskiej Normie PN-86041,
    • wymagania zawarte w Polskiej Normie PN-EN ISO 707,
    • Mleko i przetwory mleczne. Pobieranie próbek – protokół,
    • Elementy towaroznawstwa i technologii mleczarskiej.

    Warsztaty odbywają się 2 etapowo i poprzedzone są:

    Zajęciami teoretycznymi: udostępniamy materiały szkoleniowe,filmy i testy sprawdzające ewaluacje wiedzy na platformie e-learningowej: www.sadkiewicz.edu.pl ( dostęp 24 na dobę)

    oraz zajęciami praktycznymi w profesjonalnych laboratoriach kontroli jakościi.

    Ilość miejsc ograniczona z racji zajęć indywidualnych

    *Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. Na zakończenie uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia.

    Uwaga ! Uczestnik szkolenia musi uiścić dodatkową  opłatę za egzamin Państwowy.
    Po zdaniu egzaminu pisemnego i teoretycznego przed Państwową Komisją uprawnienia rzeczoznawca (próbobiorca)- Mleko i przetwory mleczne.

    Egzamin 20 11 2018 r.

    W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.
    (nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)

    Zachęcamy do szkoleń
    Zapraszamy do kontaktu!
    tel. (52) 365 05 10

    Tak chcę wziąć udział w tym treningu i wiem, że otrzymuję:
    Wiedzę i umiejętności praktyczne, której nie znajdę w książkach

    Dostęp do specjalistycznej aparatury kontrolno-pomiarowej
    Dostęp do licznych konsultacji z wykładowcami sprzyjającymi wymianie doświadczeń i opinii

    Wysoki poziom merytoryczny zajęć

    Dlaczego praktyczna nauka u nas jest opłacalna?

    Zatrudniamy wybitnych specjalistów.
    Posiadamy 48 lata doświadczeń.
    Cenimy jakość, dlatego liczba uczestników jest ograniczona do niezbędnej ilości.

    Jesteśmy praktykami, łączymy wiedzę z praktyką.

    Cena brutto za pakiet: 880 zł /za osobę (cena nie zawiera opłaty za egzamin Państwowy)

    W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.

    (nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)

    Zachęcamy do szkoleń
    więcej inf. pod nr tel 52 365 05 10, Pani mgr Izabela Szatlach