Witam serdecznie ,
Chcielibyśmy Państwu zaproponować współprace w zakresie dostaw ultraświeżych ryb z naszej hodowli pstrąga i jesiotra . Prowadzimy hodowlę konwencjonalną naturalną oraz sektor bio .
Unikatowe warunki środowiskowe – stale zimną źródlana woda i świetne wyniki hodowli ryb – pstrąga i jesiotra syberyjskiego.
Ryby przez 24 miesięce hodowane są w źródlanej wodzie Pomorza Zachodniego, na obszarze Natura 2000, z dala od przemysłu i zanieczyszczeń gruntowych.
Posiadamy przetwórnię /powstałą w 2013r/ wyłącznie dla ryb pochodzących z naszej hodowli, której zadaniem jest tak przygotować rybę w łańcuchu chłodniczym sterując termiką tak by ryba świeża /patroszona czy filet/ zachowywała swoje walory i termin świeżości przez 8 dni.
Stosujemy jednorazowe opakowania – worki – styroboksy z atestem spożywczym .
Wędzimy tradycyjnie świeży surowiec – zachowując powtarzalność smaku w sposób naturalny na drewnie bukowym lub olchowym uzyskując wyśmienity smak i wygląd ryb.
Pstrąga na ciepło wędzimy na drewnie bukowo – olchowym, natomiast filety z pstrąga i ikrę w dymie bukowym w 72 godzinnym procesie w 27 st C.
Pracujemy w systemie Haccp, spełniamy najwyższe wymogi weterynaryjno-sanitarne.
Ryby świeże – zawsze są przygotowane pod zamówienie klienta bezpośrednio przed wysyłką – bez magazynowania –
Nasza jakość, starania, zaangażowanie oddają posiadane certyfikaty –
- Certyfikat Ministerstwa Rolnictwa – Doceń polskie – Top produkt
- Certyfikat Dobry Produkt – pstrąg wędzony filet
- Dziedzictwo Kulinarne Pomorza Zachodniego
- Członkostwo w slow food
- Star food HoReCa – wędzona ikra z pstrąga
- Złoty medal Targów poznańskich 2017 pstrąg wędzony filet
- Perła Polagra 2017 – jesiotr wędzony
a przede wszystkim zadowoleni ze współpracy Szefowie Kuchni