Skip to main content

Szkolenie dotyczące: SKUPU ORAZ MAGAZYNOWANIA ZBÓŻ I NASION RZEPAKU w 2018

Szkolenia zbożowe

Event details

  • Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.
  • 22 marca 2018
  • czwartek, 9:00 do 16:00
  • DR Józef Sadkiewicz
  • 48523650520

Contact event manager

1 2 3 4

Tickets details

    View cart
    Thank you Kindly

    Szkolenie dotyczące: SKUPU ORAZ MAGAZYNOWANIA ZBÓŻ I NASION RZEPAKU w 2018

    ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

    czwartek, 9:00 do 16:00
    22 marca 2018

    000000

    DR Józef Sadkiewicz

    48523650520

    jozefsadkiewicz@gmail.com

    Organizer's other events

    Szkolenie dotyczące: SKUPU ORAZ MAGAZYNOWANIA ZBÓŻ I NASION RZEPAKU w 2018

    ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

    czwartek, 9:00 do 16:00
    22 marca 2018

    PRINT

    Poznaj wymagania dotyczące: SKUPU ORAZ MAGAZYNOWANIA ZBÓŻ I NASION RZEPAKU

    Jaki magazyn jest najlepszy do przechowywania zbóż i nasion rzepaku ?

    Jak przygotować magazyn do skupu ?

    Jakie warunki p.poż i BHP powinien spełnić magazyn i jego wyposażenie ?

    Jakie jest niezbędne wyposażenie magazynu ?

    Jakie parametry jakościowe powinno mieć ziarno zbóż (wilgotność i zanieczyszczenia), aby można je bezpiecznie przechowywać ?

    Jakie parametry jakościowe powinny mieć nasiona rzepaku (wilgotność i zanieczyszczenia), aby można je bezpiecznie przechowywać ?

    W jaki sposób kontrolować jakość ziarna zbóż i/lub nasion rzepaku w trakcie przechowywania ?

    Wymagania ziarna zbóż i nasion rzepaku w obrocie handlowym.

    Szkolenie -1 dniowe

    Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników MAGAZYNU: w punktach skupu zboża, w młynach oraz dla nauczycieli i studentów chcących podnieś swoje kwalifikacje zawodowe.

    Tematyka poruszana na warsztatach:

    1. Rodzaje magazynów
    2. Wyposażenie i przygotowanie magazynów do przyjęcia zboża i rzepaku
    3. Wyposażenia punktu skupu zboża i rzepaku
    4. Warunku przechowywania ziarna zbóż
    5. Warunki przechowywania nasion rzepaku
    6. Wstępna ocena jakości zbóż i nasion rzepaku w skupie
    7. Parametry jakościowe zboża do przechowywania
    8. Cechy jakościowe zbóż a jego przydatność technologiczna
    9. Parametry jakościowe nasion rzepaku do przechowywania
    10. Cechy jakościowe nasion rzepaku a jego przydatność technologiczna
    11. Pobieranie prób zbóż i nasion rzepaku – metodologia
    12. Czyszczenie i dosuszanie zbóż i nasion rzepaku
    13. Obrót handlowy zbożem i nasionami rzepaku (elementy umowy handlowej)

    Ilość miejsc ograniczona z racji zajęć indywidualnych i nauki samodzielnej:

     **(istnieje możliwość zorganizowania indywidualnych szkoleń 1-1, 2-1 na odrębnych warunkach umowy)

    Ilość godzin:  7 godzin

    W cenie: surowce, materiały szkoleniowe  na platformie www.sadkiewicz.edu.pl  oraz mnóstwo pozytywnej energii.

    *Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 

    Tak chcę wziąć udział w tym treningu i wiem, że otrzymuję:
    Wiedzę i umiejętności praktyczne, której nie znajdę w książkach

    Dostęp do specjalistycznej aparatury kontrolno-pomiarowej
    Dostęp do licznych konsultacji z wykładowcami sprzyjającymi wymianie doświadczeń i opinii

    Wysoki poziom merytoryczny zajęć

    Dlaczego praktyczna nauka u nas jest opłacalna?

    Zatrudniamy wybitnych specjalistów.
    Posiadamy 48 lata doświadczeń.
    Cenimy jakość, dlatego liczba uczestników jest ograniczona do niezbędnej ilości.

    Jesteśmy praktykami, łączymy wiedzę z praktyką.

    Cena brutto za pakiet: 670 zł /za osobę

    W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.

    (nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)

    Ważność oferty do 31 maja 2018 r.

    Zachęcamy do szkoleń
    więcej inf. pod nr tel 52 365 05 10, Pani mgr Izabela Szatlach