Skip to main content
Szkolenia zbożowe

Event details

  • Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.
  • 19 kwietnia 2018
  • czwartek, 9:00 do 16:00
  • DR Józef Sadkiewicz
  • 48523650520

Contact event manager

1 2 3 4

Tickets details

  • Sorry, Event passed
View cart
Thank you Kindly

Szkolenie dotyczące: SKUPU ORAZ MAGAZYNOWANIA ZBÓŻ I NASION RZEPAKU w 2018

ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

czwartek, 9:00 do 16:00
19 kwietnia 2018

000000

DR Józef Sadkiewicz

48523650520

jozefsadkiewicz@gmail.com

Organizer's other events

Szkolenie dotyczące: SKUPU ORAZ MAGAZYNOWANIA ZBÓŻ I NASION RZEPAKU w 2018

ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

czwartek, 9:00 do 16:00
19 kwietnia 2018

PRINT

Poznaj wymagania dotyczące: SKUPU ORAZ MAGAZYNOWANIA ZBÓŻ I NASION RZEPAKU

Jaki magazyn jest najlepszy do przechowywania zbóż i nasion rzepaku ?

Jak przygotować magazyn do skupu ?

Jakie warunki p.poż i BHP powinien spełnić magazyn i jego wyposażenie ?

Jakie jest niezbędne wyposażenie magazynu ?

Jakie parametry jakościowe powinno mieć ziarno zbóż (wilgotność i zanieczyszczenia), aby można je bezpiecznie przechowywać ?

Jakie parametry jakościowe powinny mieć nasiona rzepaku (wilgotność i zanieczyszczenia), aby można je bezpiecznie przechowywać ?

W jaki sposób kontrolować jakość ziarna zbóż i/lub nasion rzepaku w trakcie przechowywania ?

Wymagania ziarna zbóż i nasion rzepaku w obrocie handlowym.

Szkolenie -1 dniowe

Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników MAGAZYNU: w punktach skupu zboża, w młynach oraz dla nauczycieli i studentów chcących podnieś swoje kwalifikacje zawodowe.

Tematyka poruszana na warsztatach:

  1. Rodzaje magazynów
  2. Wyposażenie i przygotowanie magazynów do przyjęcia zboża i rzepaku
  3. Wyposażenia punktu skupu zboża i rzepaku
  4. Warunku przechowywania ziarna zbóż
  5. Warunki przechowywania nasion rzepaku
  6. Wstępna ocena jakości zbóż i nasion rzepaku w skupie
  7. Parametry jakościowe zboża do przechowywania
  8. Cechy jakościowe zbóż a jego przydatność technologiczna
  9. Parametry jakościowe nasion rzepaku do przechowywania
  10. Cechy jakościowe nasion rzepaku a jego przydatność technologiczna
  11. Pobieranie prób zbóż i nasion rzepaku – metodologia
  12. Czyszczenie i dosuszanie zbóż i nasion rzepaku
  13. Obrót handlowy zbożem i nasionami rzepaku (elementy umowy handlowej)

Ilość miejsc ograniczona z racji zajęć indywidualnych i nauki samodzielnej:

 **(istnieje możliwość zorganizowania indywidualnych szkoleń 1-1, 2-1 na odrębnych warunkach umowy)

Ilość godzin:  7 godzin

W cenie: surowce, materiały szkoleniowe  na platformie www.sadkiewicz.edu.pl  oraz mnóstwo pozytywnej energii.

*Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 

Tak chcę wziąć udział w tym treningu i wiem, że otrzymuję:
Wiedzę i umiejętności praktyczne, której nie znajdę w książkach

Dostęp do specjalistycznej aparatury kontrolno-pomiarowej
Dostęp do licznych konsultacji z wykładowcami sprzyjającymi wymianie doświadczeń i opinii

Wysoki poziom merytoryczny zajęć

Dlaczego praktyczna nauka u nas jest opłacalna?

Zatrudniamy wybitnych specjalistów.
Posiadamy 48 lata doświadczeń.
Cenimy jakość, dlatego liczba uczestników jest ograniczona do niezbędnej ilości.

Jesteśmy praktykami, łączymy wiedzę z praktyką.

Cena brutto za pakiet: 670 zł /za osobę

W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.

(nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)

Ważność oferty do 31 maja 2018 r.

Zachęcamy do szkoleń
więcej inf. pod nr tel 52 365 05 10, Pani mgr Izabela Szatlach