Skip to main content
Szkolenia kulinarne

Event details

  • Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.
  • 27 lutego 2018
  • wtorek, 9:00 do 16:00
  • DR Józef Sadkiewicz
  • 48523650520

Contact event manager

1 2 3 4

Tickets details

    View cart
    Thank you Kindly

    Pakiet – rozbiór mięsa z dziczyzny

    ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

    wtorek, 9:00 do 16:00
    27 lutego 2018

    000000

    DR Józef Sadkiewicz

    48523650520

    jozefsadkiewicz@gmail.com

    Organizer's other events

    Pakiet – rozbiór mięsa z dziczyzny

    ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

    wtorek, 9:00 do 16:00
    27 lutego 2018

    PRINT

    Jesteś  kucharzem lub myśliwym?

    Twoją pasją jest gotowanie? 

    Podnieś swoje kwalifikacje!

    Zapraszamy na profesjonalne szkolenie z zakresu rozbioru mięsa z dziczyzny

     

    Pakiet – rozbiór mięsa z dziczyzny – DZIK

    Dojrzewanie dziczyzny w skórach.

    Nauka samodzielnego rozbioru tuszy zwierzyny grubej lub płowej.

    Nauka samodzielnej obróbki wstępnej surowca na elementy kulinarne w zależności od przeznaczenia w kuchni- bielenie i rozbiór*

    *(surowiec jeden uzależniony od dostępności pozyskania surowca – zgodnie z kalendarzem polowań:

    sarna, jeleń, daniel, dzik)

    Omawiane będą również zagadnienia:

    • Historia i charakterystyka polskiej kuchni myśliwskiej.
    • Biologia zwierzyny łownej w relacji do jakości dziczyzny. 
    • Kalendarz polowań a jakość surowca.
    • Rodzaje polowań, miejsce i czas pozyskania w relacji do jakości dziczyzny. 
    • Postępowanie z upolowana zwierzyną w łowisku.

    Polska kuchnia myśliwska – choć znana od setek lat, wciąż dla wielu smakoszy stanowi zagadkę. Problem z dostępem do surowca, niewiedza o tym, jak ją rozpoznać, jak go przygotować oraz jakimi ziołami i przyprawami podkreślić jej smak powoduje, że rezygnujemy z tej wykwintnej kuchni.

    W cenie: surowce, materiały szkoleniowe oraz mnóstwo pozytywnej energii.

    *Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 

    Miejsce: Instytut Sadkiewicza w Bydgoszczy, ul Startowa 2 (obok Galerii Pomorskiej).

    ilość osób na szkoleniu:**

     min. 5 osób.- max. 7 osób

    Ilość miejsc ograniczona z racji zajęć indywidualnych i nauki samodzielnej: 

    **(istnieje możliwość zorganizowania indywidualnych szkoleń 1-1, 2-1, 3-1 na odrębnych warunkach umowy)
    Kameralna liczba uczestników:

    Ilość godzin:  7 godzin

    Cena regularna brutto za pakiet: 987 zł / za osobę

    Cena na zakończenie sezonu promocja brutto za pakiet: 770 zł /za osobę

    W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.

    (nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)

    przy wykupieniu większej ilość pakietów większy upust !!!!!!

    Zapraszamy do kontaktu!
    tel. (52) 365 05 10
    jozefsadkiewicz@gmail.com