Skip to main content
Szkolenia piekarskie

Event details

  • Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.
  • 2019-03-04 9:00 do 2019-03-06 17:00
  • DR Józef Sadkiewicz
  • 48523650520

Contact event manager

1 2 3 4

Tickets details

  • Sorry, Event passed
View cart
Thank you Kindly

Nowość-Nauka tradycyjnego wypieku pieczywa ze zbóż EKO

ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

2019-03-04 9:00 do 2019-03-06 17:00
4 marca 2019

000000

DR Józef Sadkiewicz

48523650520

jozefsadkiewicz@gmail.com

Organizer's other events

Nowość-Nauka tradycyjnego wypieku pieczywa ze zbóż EKO

ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

2019-03-04 9:00 do 2019-03-06 17:00
4 marca 2019

PRINT

Poznaj metody oceny i produkcji tradycyjnego pieczywa ze zbóż i upraw EKO

W roli głównej ziarno ze starych odmian i mąka pszenna z płaskurki, samopszy oraz żyta z upraw EKO.

Szkolenie zorganizowane jest wspólnie ze Stowarzyszeniem Polska Ekologia  z mistrzem piekarstwa Czesławem Meus i profesjonalistami z zakresu pobierania próbek, analizy ziarna i metod badawczych oceny jakości ziarna ze zbóż.

Szkolenie prowadzone jest w certyfikowanej piekarni EKO.

Co tu dużo mówić! Jak chcesz:

  • Poznać  TOWAROZNAWSTWO i sposoby oceny  jakość mąki EKO na chleb.
  • Poznać metody rozpoznawania JAKOŚCI technologicznej ziarna EKO i jego przeznaczenia na mąk.
  • Poznać metody produkcji kwasów piekarskich z mąki żytniej EKO.
  • Poznać metody produkcji ciasta tradycyjnego EKO.
  • Poznać metody produkcji ciasta na podmłodach bez i z drożdżami
  • .

ZAPRASZAMY na
Szkolenie 3– dniowe (21 godz zajęć praktycznych)
limitowana ilość miejsc max: 10 osób

Szkolenie przeznaczone jest:

  • dla ekologów,
  • dla młynarzy,
  • dla piekarzy,
  • dla kucharzy,
  • dla nauczycieli,
  • dla studentów,
  • oraz osób chcących podnieść swoje kwalifikacje zawodowe.

Zachęcamy również pozostałe osoby, które samodzielnie na codzień wypiekają w domowych warunkach tradycyjne pieczywo EKO.

Tematyka szkolenia:

  • Towaroznawstwo surowców piekarskich ze zbóż ekologicznych.
  • Metody wytwarzania kwasów żytnich fermentacji mlekowej.
  • Sposoby interpretacji schematów technologicznych produkcji kwasów oraz wykorzystanie ich do obliczeń ilościowych i kontroli parametrów procesu.
  • Przygotowanie surowców.
  • Nauka samodzielnego prowadzenia kwasów piekarskich.
  • Teoretyczne i praktyczne poznanie metod kontroli parametrów w piekarni EKO podczas procesu wytwarzania kwasów.
  • Samodzielne sporządzanie ciast na wytworzonych kwasach oraz wypieki pieczywa ze zbóż ekologicznych.
  • Nauka techniki sporządzania kęsów ciast pszennych, żytnich i mieszanych ze zbóż ekologicznych.
  • Ocena wyników badania kwasów i ciasta oraz pieczywa w laboratorium.
  • Nauka wypieków pieczywa ze zbóż ekologicznych.

Udostępniamy materiały szkoleniowe,filmy i testy na platformie e-learningowej: www.sadkiewicz.edu.pl ( dostęp 24 na dobę)

Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 

Na zakończenie uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia a po zaliczeniu egzaminu pisemnego i teoretycznego podniesienia kwalifikacji.

Cena brutto za pakiet: 1.400 zł /za osobę

W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.

(nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)

Zachęcamy do szkoleń
więcej inf. pod nr tel 52 365 05 10, Pani mgr Izabela Szatlach

JUŻ DZIŚ ZAREZERWUJ – SZKOLENIE I CZAS WYŁĄCZNIE DLA SIEBIE!