Event details
- Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.
- 2019-03-04 9:00 do 2019-03-06 17:00
- DR Józef Sadkiewicz
- 48523650520
Contact event manager
Tickets details
- Sorry, Event passed
Nowość-Nauka tradycyjnego wypieku pieczywa ze zbóż EKO
ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz
2019-03-04 9:00 do 2019-03-06 17:00
4 marca 2019
000000
Nowość-Nauka tradycyjnego wypieku pieczywa ze zbóż EKO
ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz
2019-03-04 9:00 do 2019-03-06 17:00
4 marca 2019
Poznaj metody oceny i produkcji tradycyjnego pieczywa ze zbóż i upraw EKO
W roli głównej ziarno ze starych odmian i mąka pszenna z płaskurki, samopszy oraz żyta z upraw EKO.
Szkolenie zorganizowane jest wspólnie ze Stowarzyszeniem Polska Ekologia z mistrzem piekarstwa Czesławem Meus i profesjonalistami z zakresu pobierania próbek, analizy ziarna i metod badawczych oceny jakości ziarna ze zbóż.
Szkolenie prowadzone jest w certyfikowanej piekarni EKO.
Co tu dużo mówić! Jak chcesz:
- Poznać TOWAROZNAWSTWO i sposoby oceny jakość mąki EKO na chleb.
- Poznać metody rozpoznawania JAKOŚCI technologicznej ziarna EKO i jego przeznaczenia na mąk.
- Poznać metody produkcji kwasów piekarskich z mąki żytniej EKO.
- Poznać metody produkcji ciasta tradycyjnego EKO.
- Poznać metody produkcji ciasta na podmłodach bez i z drożdżami
- .
ZAPRASZAMY na
Szkolenie 3– dniowe (21 godz zajęć praktycznych)
limitowana ilość miejsc max: 10 osób
Szkolenie przeznaczone jest:
- dla ekologów,
- dla młynarzy,
- dla piekarzy,
- dla kucharzy,
- dla nauczycieli,
- dla studentów,
- oraz osób chcących podnieść swoje kwalifikacje zawodowe.
Zachęcamy również pozostałe osoby, które samodzielnie na codzień wypiekają w domowych warunkach tradycyjne pieczywo EKO.
Tematyka szkolenia:
- Towaroznawstwo surowców piekarskich ze zbóż ekologicznych.
- Metody wytwarzania kwasów żytnich fermentacji mlekowej.
- Sposoby interpretacji schematów technologicznych produkcji kwasów oraz wykorzystanie ich do obliczeń ilościowych i kontroli parametrów procesu.
- Przygotowanie surowców.
- Nauka samodzielnego prowadzenia kwasów piekarskich.
- Teoretyczne i praktyczne poznanie metod kontroli parametrów w piekarni EKO podczas procesu wytwarzania kwasów.
- Samodzielne sporządzanie ciast na wytworzonych kwasach oraz wypieki pieczywa ze zbóż ekologicznych.
- Nauka techniki sporządzania kęsów ciast pszennych, żytnich i mieszanych ze zbóż ekologicznych.
- Ocena wyników badania kwasów i ciasta oraz pieczywa w laboratorium.
- Nauka wypieków pieczywa ze zbóż ekologicznych.
Udostępniamy materiały szkoleniowe,filmy i testy na platformie e-learningowej: www.sadkiewicz.edu.pl ( dostęp 24 na dobę)
Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty.
Na zakończenie uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia a po zaliczeniu egzaminu pisemnego i teoretycznego podniesienia kwalifikacji.
Cena brutto za pakiet: 1.400 zł /za osobę
W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.
(nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)
Zachęcamy do szkoleń
więcej inf. pod nr tel 52 365 05 10, Pani mgr Izabela Szatlach
JUŻ DZIŚ ZAREZERWUJ – SZKOLENIE I CZAS WYŁĄCZNIE DLA SIEBIE!