Skip to main content

Interaktywne warsztaty EKO „od Ziarenka do Bochenka” dla Pań z Koła Gospodyń wiejskich.(Szkolenie już Wykupione)

Szkolenia piekarskie

Event details

  • Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.
  • 26 października 2018
  • piątek, 10:00 do 17:00
  • DR Józef Sadkiewicz
  • 48523650520

Contact event manager

1 2 3 4

Tickets details

    View cart
    Thank you Kindly

    Interaktywne warsztaty EKO „od Ziarenka do Bochenka” dla Pań z Koła Gospodyń wiejskich.(Szkolenie już Wykupione)

    ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

    piątek, 10:00 do 17:00
    26 października 2018

    000000

    DR Józef Sadkiewicz

    48523650520

    jozefsadkiewicz@gmail.com

    Organizer's other events

    Interaktywne warsztaty EKO „od Ziarenka do Bochenka” dla Pań z Koła Gospodyń wiejskich.(Szkolenie już Wykupione)

    ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

    piątek, 10:00 do 17:00
    26 października 2018

    PRINT

    Koszt Szkolenie  interaktywnego jest dofinansowany. Wymagana jest wpłata własna tylko 3.00o zł brutto na grupę.

    Kurs przeznaczone jest TYLKO dla grup zorganizowanych

    promujących jakość i tradycję produktów regionalnych

    oraz Pań z Koła Gospodyń wiejskich.

    Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze

    Szkolenia do grup zorganizowanych!!!

    Poznasz metody oceny i produkcji tradycyjnego pieczywa ze zbóż i upraw EKO

    W roli głównej ziarno ze starych odmian i mąka pszenna z płaskurki, samopszy oraz żyta z upraw EKO.

    Szkolenie prowadzone jest w certyfikowanej piekarni EKO.

    Co tu dużo mówić! Jak chcesz:

    • Poznać  TOWAROZNAWSTWO i sposoby oceny  jakość mąki EKO na chleb.
    • Poznać metody rozpoznawania JAKOŚCI technologicznej ziarna EKO i jego przeznaczenia na mąk.
    • Poznać metody produkcji kwasów piekarskich z mąki żytniej EKO.
    • Poznać metody produkcji ciasta tradycyjnego EKO.
    • Poznać metody produkcji ciasta na podmłodach.
    • Zachęcamy!

    Tematyka poruszana na warsztatach:

    • Czy chleb nam szkodzi ? Fakty, a może mity!
    • TOWAROZNAWSTWO mąki z upraw EKO !
    • Co z tym typem mąki ? Która najlepsza na wypieki typ 2000, 1850, 500 a może 400 !?
    • Jak czytać etykietę w sklepie z opisem mąki!
    • Jaką mąkę użyć na chleb, krakersy, a którą tylko na naleśniki !
    • Z glutenem czy bez ?
    • Z kwasem, czy z zakwasem?.Metody produkcji domowego kwasu piekarskiego na naturalnych procesach fermentacji mlekowejz mąki żytniej EKO.
    • Metody produkcji ciasta tradycyjnego i upraw EKO.
    • Czy woda mawpływ na jakość pieczywa ?
    • Produkcja ciasta z drożdżami czy bez ? Fakty i mity.
    • Techniki sporządzania kęsów ciastpszennych, żytnich i mieszanych ze zbóż ekologicznych.
    • Pokaz wypieku pieczywa EKO.
    • Jak bazując na własnych zmysłach dokonać oceny pieczywa?
    • Poznaj szybką i tanią metodęoceny organoleptycznej!

    Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego ukończenia szkolenia. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty.

    Szkolenie 1– dniowe (7 godz. zajęć praktycznych)
    limitowana ilość miejsc max: 30 osób

    Zachęcamy osoby i grupy, które samodzielnie na codzień wypiekają w domowych warunkach tradycyjne pieczywo EKO.

    Tematyka szkolenia:

    • Towaroznawstwo surowców piekarskich ze zbóż ekologicznych.
    • Metody wytwarzania kwasów żytnich fermentacji mlekowej.
    • Sposoby interpretacji schematów technologicznych produkcji kwasów oraz wykorzystanie ich do obliczeń ilościowych i kontroli parametrów procesu.
    • Przygotowanie surowców.
    • Nauka samodzielnego prowadzenia kwasów piekarskich.
    • Teoretyczne i praktyczne poznanie metod kontroli parametrów w piekarni EKO podczas procesu wytwarzania kwasów.
    • Samodzielne sporządzanie ciast na wytworzonych kwasach oraz wypieki pieczywa ze zbóż ekologicznych.
    • Nauka techniki sporządzania kęsów ciast pszennych, żytnich i mieszanych ze zbóż ekologicznych.
    • Ocena wyników badania kwasów i ciasta oraz pieczywa w laboratorium.
    • Nauka wypieków pieczywa ze zbóż ekologicznych.

    Udostępniamy materiały szkoleniowe, filmy  na platformie e-learningowej: www.edubake.pl ( dostęp 24 na dobę)

    Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego ukończenie szkolenia. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 

    W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.

    (nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)

    Zachęcamy do szkoleń
    więcej inf. pod nr tel 52 365 05 10, Pani mgr Izabela Szatlach

    JUŻ DZIŚ ZAREZERWUJ – SZKOLENIE dla Twojej grupy I CZAS WYŁĄCZNIE DLA SIEBIE!