Skip to main content

Makaroniki w wydaniu Darii Brygiert-Faure

Szkolenia cukiernicze

Event details

  • Instytut Sadkiewicza CPKZ
  • 10 marca 2019
  • niedziela, 10:00 do 14:00
  • Daria Brygiert-Faure

Contact event manager

1 2 3 4

Tickets details

  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
View cart
Thank you Kindly

Makaroniki w wydaniu Darii Brygiert-Faure

Instytut Sadkiewicza CPKZ

niedziela, 10:00 do 14:00
10 marca 2019

000000

DR Józef Sadkiewicz

48523650520

jozefsadkiewicz@gmail.com

Organizer's other events

Makaroniki w wydaniu Darii Brygiert-Faure

Instytut Sadkiewicza CPKZ

niedziela, 10:00 do 14:00
10 marca 2019

PRINT

Makaroniki to słynne francuskie ciasteczka, które od lat kusza swoja uroda i rozpieszczają bogactwem smaków nadzienia. Sa lekkie, chrupiace na zewnatrz i mieciutkie w srodku. Pomiędzy dwiema polówkami chowa się krem. W Polsce sa coraz bardziej popularne!

Pomysł na zorganizowanie kursu pieczenia makaroników narodził się z chęci dzielenia się radością jaką sprawi każdemu ich samodzielne przygotowanie. Te wyjątkowe ciasteczka podbijają serce każdego, kto choć raz ich spróbował – delikatne, kruche,  po prostu obłędnie smaczne.

Wiem jednak, że szczególnie początek przygody z makaronikami bywa niełatwy. Są one bowiem określane jako “kapryśne” i “wyjątkowo trudne”.

Jeśli już próbowałyście albo chcecie spróbować nauczyś się jak prawidłowo przygotować te przepyszne, kolorowe ciasteczka, jak uniknąć często popełnianych błędów, serdecznie zapraszam na kurs.

Jestem pewna, że po jego zakończeniu powiecie “to nie jest takie trudne” i jeszcze nie raz upieczecie te wyjątkowe ciasteczka dla kogoś Wyjątkowego.

Darii Brygiert-Faure – cukiernik, wykładowca i fotograf. Daria połączyła swoje wielkie pasje  i umiejętności we własny project/firmę- Cook to Celebrate. Cook to Celebrate to miedzy innymi autorskie torty na specjalne okazje, francuskie makaroniki i kursy cukiernicze.

Swoją edukacje gastronomiczną i cukierniczą, Daria zdobywała w renomowanych francuskich szkołach Lenotre w Paryżu  i Valrhona Ecole du Grand Chocolat, oraz włoskiej akademii kulinarnej FoodLab Torino.Więcej inf. o trenerze na: https://www.facebook.com/Cooktocelebrate/

Przepis na nie jest prosty a pomimo tego, makaroniki maja opinie “trudnych”. Jednakże wiadomo, że  za każda trudnością kryje się tajemnica. I te właśnie tajemnice będziemy odkrywać podczas praktycznych warsztatów w Instytucie.

Podczas warsztatów dowiesz się:

– jak zrobić włoską bezę

– jak przygotowac ciasto na makaroniki

– jak uzywac rekawa piekarniczego

– jak piec makaroniki

– jak zrobić dwa pyszne nadzienia (ganache z czekolady Valrhona i krem owocowy).

Na koniec degustacja- uczta dla łasucha 🙂

Wrócisz do domu z pudełkiem gotowych makaronikow z kilkoma przydatnymi gadżetami i ogromnym uśmiechem na twarzy!

Ilość miejsc ograniczona z racji zajęć indywidualnych

*Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu ukończenia szkolenia. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. Na zakończenie uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia.

W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.
(nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)

Zachęcamy do szkoleń
Zapraszamy do kontaktu!
tel. (52) 365 05 10

więcej inf. o trenerze na: https://www.facebook.com/Cooktocelebrate/