Event details
- Instytut Sadkiewicza CPKZ
- 9 marca 2019
- sobota, 10:00 do 17:00
- DR Józef Sadkiewicz
- 48523650520
Contact event manager
Tickets details
- Sorry, Event passed
- Sorry, Event passed
- Sorry, Event passed
Niebezpieczeństwa w „zdrowej diecie” czyli żywność niskoprzetworzona oczyma mikrobiologa
Instytut Sadkiewicza CPKZ
sobota, 10:00 do 17:00
9 marca 2019
000000
Niebezpieczeństwa w „zdrowej diecie” czyli żywność niskoprzetworzona oczyma mikrobiologa
Instytut Sadkiewicza CPKZ
sobota, 10:00 do 17:00
9 marca 2019
Szkolenie przeznaczone jest dla osób zajmujących się promocją zdrowia:
- dietetyków,
- specjalistów żywienia klinicznego,
- lekarzy pierwszego kontaktu,
- studentów z technologii żywności,
- kucharzy,
- restauratorów,
- nauczycieli zawodów z przedmiotów gastronomicznych
- dla osób odpowiedzialnych za żywienie zbiorowe
- zarządzających placówkami żywienia zbiorowego w szkołach, w szpitalach, przedszkolach, w sanatoriach
- oraz pozostałych chętnych chcących poszerzyć wiedzę z zakresu mikrobiologii i zagrożeń jakie mogą pojawiać się w żywności.
Szkolenie poprowadzi:
mgr Anna Szczypińska
mikrobiolog–genetyk, wieloletni specjalista w analizie mikrobiologii żywności, kierownik pracowni molekularnej w Wojewódzkiej Stacji Epidemiologicznej w Bydgoszczy.
ZAPRASZAMY na
Szkolenie jednodniowe dniowe (7 godz zajęć )
limitowana ilość miejsc max: 20 osób
Tematyka szkolenia:
Niebezpieczeństwa w „zdrowej diecie” czyli żywność niskoprzetworzona oczyma mikrobiologa
-co to jest zdrowa żywność (zdrowie pod kątem mikrobiologicznym)
-zagrożenia mikrobiologiczne pochodzące z niskoprzetworzonej żywności
-najgroźniejsi mali przeciwnicy w kuchni (wirusy i pozostałe drobnoustroje chorobotwórcze, przegląd patogenów najczęściej powodujących zatrucia pokarmowe, etiologia zatruć pokarmowych)
-możliwe niebezpieczne zagrożenia w kiełkach (występowanie werotoksycznej Escherichia coli jako największe zagrożenie zdrowotne)
-możliwe niebezpieczne zagrożenia w sałatkach i surówkach (patogeny występujące w surowych warzywach: Yersinia enterocolitica, Listeria monocytogenes, drobnoustroje kałowe, wirusy pokarmowe)
-bezpieczne postępowanie z żywnością niskoprzetworzoną
-produkty ekologiczne wybawienie czy zagrożenie (naturalne nawożenie i wtórne zanieczyszczenie żywności, „powikłania” nieużywania pestycydów)
Udostępniamy materiały szkoleniowe,filmy i testy na platformie e-learningowej: www.sadkiewicz.edu.pl ( dostęp 24 na dobę)
Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego ukończenie szkolenia dla wszystkich uczestników. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty.
Osoby uprawnione do podniesienia kwalifikacji i chcących uzyskać zaświadczenie o podniesieniu kwalifikacji muszą po ukończenia szkolenia zaliczyć egzaminu pisemny (bez wymaganych dopłat).
Szkolenie prowadzone jest przez specjalistów w dziedzinie mikrobiologii żywności.
W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.
(nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)
Zachęcamy do szkoleń
więcej inf. pod nr tel 52 365 05 10,
JUŻ DZIŚ ZAREZERWUJ – SZKOLENIE I CZAS WYŁĄCZNIE DLA SIEBIE!