Skip to main content
ZDROWIE

Event details

  • Instytut Sadkiewicza CPKZ
  • 30 marca 2019
  • sobota, 10:00 do 17:00
  • DR Józef Sadkiewicz
  • 48523650520

Contact event manager

1 2 3 4

Tickets details

  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
View cart
Thank you Kindly

Niebezpieczeństwa w  „zdrowej diecie” czyli żywność niskoprzetworzona oczyma mikrobiologa

Instytut Sadkiewicza CPKZ

sobota, 10:00 do 17:00
30 marca 2019

000000

DR Józef Sadkiewicz

48523650520

jozefsadkiewicz@gmail.com

Organizer's other events

Niebezpieczeństwa w  „zdrowej diecie” czyli żywność niskoprzetworzona oczyma mikrobiologa

Instytut Sadkiewicza CPKZ

sobota, 10:00 do 17:00
30 marca 2019

PRINT

Szkolenie przeznaczone jest dla osób zajmujących się promocją zdrowia:

  • dietetyków,
  • specjalistów żywienia klinicznego,
  • lekarzy pierwszego kontaktu,
  • studentów z technologii żywności,
  • kucharzy,
  • nauczycieli zawodów z przedmiotów gastronomicznych
  • dla osób odpowiedzialnych za żywienie zbiorowe
  • zarządzających placówkami żywienia zbiorowego w szkołach, w szpitalach, przedszkolach, w sanatoriach
  • oraz pozostałych chętnych chcących poszerzyć wiedzę z zakresu mikrobiologii i zagrożeń jakie mogą pojawiać się w żywności.

ZAPRASZAMY na
Szkolenie jednodniowe dniowe (7  godz zajęć )

limitowana ilość miejsc max: 20 osób

Tematyka szkolenia:

Niebezpieczeństwa w  zdrowej diecie” czyli żywność niskoprzetworzona oczyma mikrobiologa

-co to jest zdrowa żywność (zdrowie pod kątem mikrobiologicznym)

-zagrożenia mikrobiologiczne pochodzące z niskoprzetworzonej żywności

-najgroźniejsi mali przeciwnicy w kuchni (wirusy i pozostałe drobnoustroje chorobotwórcze, przegląd patogenów najczęściej powodujących zatrucia pokarmowe, etiologia zatruć pokarmowych)

-możliwe niebezpieczne zagrożenia w  kiełkach (występowanie werotoksycznej Escherichia coli jako największe zagrożenie zdrowotne)

-możliwe niebezpieczne zagrożenia w sałatkach i surówkach   (patogeny występujące w surowych warzywach: Yersinia enterocolitica, Listeria monocytogenes, drobnoustroje kałowe, wirusy pokarmowe)

-bezpieczne postępowanie z żywnością niskoprzetworzoną

-produkty ekologiczne wybawienie czy zagrożenie (naturalne nawożenie i wtórne zanieczyszczenie żywności, „powikłania” nieużywania pestycydów)

Szkolenie poprowadzi:

mgr  Anna Szczypińska

mikrobiolog–genetyk, wieloletni specjalista w analizie mikrobiologii żywności, kierownik pracowni molekularnej w Wojewódzkiej Stacji Epidemiologicznej w Bydgoszczy.

Udostępniamy materiały szkoleniowe,filmy i testy na platformie e-learningowej: www.sadkiewicz.edu.pl ( dostęp 24 na dobę)

Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego ukończenie szkolenia dla wszystkich uczestników. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 

Osoby uprawnione do podniesienia kwalifikacji i chcących uzyskać zaświadczenie o podniesieniu kwalifikacji muszą po ukończenia szkolenia zaliczyć egzaminu pisemny  (bez wymaganych dopłat).

Szkolenie prowadzone jest przez specjalistów w dziedzinie mikrobiologii żywności.

W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.

(nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)

Zachęcamy do szkoleń
więcej inf. pod nr tel 52 365 05 10, 

 

JUŻ DZIŚ ZAREZERWUJ – SZKOLENIE I CZAS WYŁĄCZNIE DLA SIEBIE!