- Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.
- 21 lutego 2021
- niedziela, 9:00 do 16:00
- DR Józef Sadkiewicz
- 48523650520
Contact event manager
Thank you Kindly
Kontrola jakości ziarna i mąki w “PIGUŁCE”-ustal indywidualny termin szkolenia
ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz
niedziela, 9:00 do 16:00
21 lutego 2021
000000
Prof.dr hab.inż.Kazimierz Sadkiewicz
Organizer's other eventsKontrola jakości ziarna i mąki w “PIGUŁCE”-ustal indywidualny termin szkolenia
ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz
niedziela, 9:00 do 16:00
21 lutego 2021
Nowość!!! KUP SZKOLENIE i ustal indywidualny termin szkolenia w “PIGUŁCE”1/1 lub w parze 2/1 z działem szkoleń.
Szkolenie -1 dniowe w indywidualnie ustalonym terminie
Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników laboratoriów kontroli jakości: w punktach skupu zboża, w młynach, dla nauczycieli i studentów chcących podnieść swoje kwalifikacje zawodowe.
Tematyka poruszana na warsztatach:
Metody prawidłowego pobierania próbek laboratoryjnych.
Badania jakości ziarna i mąki z punktu widzenia skupu zboża.
-
Tematyka ( teoria i praktyka)
-
Badanie jakości ziarna i mąki z punktu widzenia skupu zboża na potrzeby piekarstwa.
-
Ocena i analiza:
-
badanie ilości i jakości glutenu w mące PN-A74043-2
-
badanie liczby opadania w ziarnie i mące – ilości enzymów PN-ISO 3093
-
badanie wodochłonności mąki
-
badanie właściwości reologicznych ciasta
-
badanie bieli (zamiast spalania) dla określenia typu mąki
-
gęstości ziarna wg PN-ISO-7971
-
masy doczyszczonego ziarna zbóż oraz zanieczyszczeń i szkodników wg PN-R-74015
-
masy tysiąca ziaren wg PN-68/R-74017
-
szklistości ziarna pszenicy i jęczmienia – PN-70/R-74008
-
wilgotności zbóż, rzepaku, nasion – PN-ISO-712
-
wyrównania oraz celności ziarna- PN-R 74110
-