Skip to main content

Kontrola jakości ziarna i mąki

Szkolenia zbożowe

Event details

  • Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.
  • 27 lutego 2019
  • środa, 9:00 do 16:00
  • DR Józef Sadkiewicz
  • 48523650520

Contact event manager

1 2 3 4

Tickets details

    View cart
    Thank you Kindly

    Kontrola jakości ziarna i mąki

    ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

    środa, 9:00 do 16:00
    27 lutego 2019

    000000

    DR Józef Sadkiewicz

    48523650520

    jozefsadkiewicz@gmail.com

    Organizer's other events

    Kontrola jakości ziarna i mąki

    ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

    środa, 9:00 do 16:00
    27 lutego 2019

    PRINT

    Poznaj najnowsze technologie i metody badawcze stosowane w punkatch skupu.

    Szkolenie -1 dniowe – poziom zaawansowany podnoszący kwalifikacje zawodowe

    Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników laboratoriów kontroli jakości: w punktach skupu zboża, w młynach,  dla nauczycieli i studentów chcących podnieść swoje kwalifikacje zawodowe.

    Tematyka poruszana na warsztatach:

    Metody prawidłowego pobierania próbek laboratoryjnych.

    Badania jakości ziarna i mąki z punktu widzenia skupu zboża.

    • Tematyka ( teoria i praktyka)
    • Badanie jakości ziarna i mąki z punktu widzenia skupu zboża na potrzeby piekarstwa. 
    • Ocena i analiza:
      • badanie ilości i jakości glutenu w mące PN-A74043-2
      • badanie liczby opadania w ziarnie i mące – ilości enzymów PN-ISO 3093
      • badanie wodochłonności mąki
      • badanie właściwości reologicznych ciasta
      • badanie bieli (zamiast spalania) dla określenia typu mąki
      • gęstości ziarna wg PN-ISO-7971
      • masy doczyszczonego ziarna zbóż oraz zanieczyszczeń i szkodników wg PN-R-74015
      • masy tysiąca ziaren wg PN-68/R-74017
      • szklistości ziarna pszenicy i jęczmienia – PN-70/R-74008
      • wilgotności zbóż, rzepaku, nasion – PN-ISO-712
      • wyrównania oraz celności ziarna- PN-R 74110

    Ilość miejsc ograniczona z racji zajęć indywidualnych i nauki samodzielnej:

     **(istnieje możliwość zorganizowania indywidualnych szkoleń 1-1, 2-1 na odrębnych warunkach umowy)

    Ilość godzin:  6 godzin

    W cenie: surowce, materiały szkoleniowe oraz mnóstwo pozytywnej energii.

    *Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 

    Tak chcę wziąć udział w tym treningu i wiem, że otrzymuję:
    Wiedzę i umiejętności praktyczne, której nie znajdę w książkach

    Dostęp do specjalistycznej aparatury kontrolno-pomiarowej
    Dostęp do licznych konsultacji z wykładowcami sprzyjającymi wymianie doświadczeń i opinii

    Wysoki poziom merytoryczny zajęć

    Dlaczego praktyczna nauka u nas jest opłacalna?

    Zatrudniamy wybitnych specjalistów.
    Posiadamy 50 lat doświadczeń.
    Cenimy jakość, dlatego liczba uczestników jest ograniczona do niezbędnej ilości.

    Jesteśmy praktykami, łączymy wiedzę z praktyką.

    (nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)

    Zachęcamy do szkoleń
    więcej inf. pod nr tel 52 365 05 10,