Skip to main content

Czekadełka – Amuse-bouche-nauka przygotowywania ciasta i wypiek!

  • Instytut Sadkiewicza CPKZ
  • 7 maja 2022
  • sobota, 10:00 do 18:00
  • DR Józef Sadkiewicz
  • 48523650520

Contact event manager

1 2 3 4

Tickets details

  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
View cart
Thank you Kindly

Czekadełka – Amuse-bouche-nauka przygotowywania ciasta i wypiek!

Instytut Sadkiewicza CPKZ

sobota, 10:00 do 18:00
7 maja 2022

000000

Mistrz Piekarstwa Józef Ziółkowski

Organizer's other events

Czekadełka – Amuse-bouche-nauka przygotowywania ciasta i wypiek!

Instytut Sadkiewicza CPKZ

sobota, 10:00 do 18:00
7 maja 2022

PRINT

Amuse-bouche -czekadełko to niewielka przekąska, która zazwyczaj nie powinna być wliczana do rachunku.

Ma wypełnić czas oczekiwania na zamówienie w naszej restauracji lub przyjęciu imieninowym.

z Mistrzem Piekarstwa Józefem Ziółkowskim i Dr Józefem Sadkiewiczem

Coś na ząb!

Jest swojego rodzaju powitaniem gości w restauracji, zaspakaja pierwszy głód, zaostrza apetyt i przygotowuje gości na danie główne.

Szefowie kuchni prześcigają się w tworzeniu pomysłowych, autorskich przepisów na oryginalne przekąski, dlatego chcemy nauczyć Ciebie jak w prosty i najsmaczniejszy sposób przygotować BAZĘ – pieczywo do tworzenia i komponowania smaków natury.

Co Ciebie nauczymy?

W programie: mi.n. zdradzimy pomysły jak w prosty sposób przygotować, z jakiej mąki, jak uformować i wypiekać ciasto pszenne lub żytnie na:

Mini Bułki- na słodko i wytrawne!

Mini kanapka pszenna – w sam raz na ząb!

Mini plecionki- sztuka formowania!

Mini rogal- w sam raz na smak!

Mini Chałki – z hebrajskiego Challa!

Nauka Plecionek Krok po kroku w piekarni z tradycjami.

Sprawdzone autorskie-Receptury !

Książka -“Plecionki krok po kroku” dla każdego!

oraz mnóstwo zabawy ciastem ze smakiem piekarstwa i natury!

Zachęcamy

 

 

ZAPISZ SIĘ NA SZKOLENIE:

  • Prezentacja pieczywa ozdobnego: kształty, formy oraz przykłady zastosowań itp.Dziś kręci piekarzy, giełdę, jaki i domowych pasjonatów. Do „tanga trzeba dwojga”, czyli współpracy nauki i praktyki, aby nie przeholować z fortyfikacją (ulepszaniem) i zagwarantować jakość i zdrowotność.
Błyszcząca, chrupiąca skórka i pyszny miękisz! Oprócz oczywistych korzyści dla zdrowia, pieczenie chleba przynosi również relaks i fascynację wynikiem, gdyż każdy wypiekany chleb jest nieco inny.
Zapewniamy, że pieczenie chleba to fascynująca umiejętność. Za każdym razem, gdy pracujesz nad własnym ciastem, zastanawiasz się “Jak będzie tym razem?”. Teraz jest Twój czas na naukę.

“Praktyka jest najlepszym Nauczycielem” jak mawiał słynny filozof Cyceron.

Szkolenia piekarskie

PODCZAS SZKOLENIA ZAPEWNIAMY:

  • Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt
  • Surowce niezbędne podczas szkolenia
  • Materiały dydaktyczne i biurowe
  • Fartuch na czas szkolenia
  • przerwę kawa-herbatę, dostępne w lobby
  • Certyfikat ukończenie szkolenia

PROSIMY O ZABRANIE:

  • Wygodnego obuwia
  • Kitla lub czarnego / białego t-shirtu

 

UWAGA – JEŚLI NIE ZBIERZE SIĘ MINIMALNA LICZBA UCZESTNIKÓW NA 7 DNI PRZED DATĄ SZKOLENIA, MOŻE ONO ZOSTAĆ ODWOŁANE LUB PRZENIESIONE NA INNY TERMIN.

Miejsce warsztatów: Instytut Sadkiewicza ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz
Trenerzy: Mistrz Piekarstwa Józef Ziółkowski i dr Józef Sadkiewicz
Szkolenie odbywa się:  od godz. 10:oo – 18:oo
Poziom szkolenia: podstawowy i dla pasjonatów

♦ rozpoczynających swoją przygodę

♦ chcących uzupełnić i poszerzyć informację praktyczne i teoretyczne

Dr nauk rolniczych (Rozprawa doktorska na Wydziale Biotechnologii i Rolnictwa Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy -wcześniej ATR).

Myśliwy członek PZŁ z wieloletnim stażem i doświadczeniem- posiada uprawnienia selekcjonerskie.

Rzeczoznawca (próbobiorca) w zakresie pobieranie próbek dziczyzny. Egzamin Państwowy GIJHARS w Warszawie

Specjalista ds. żywienia klinicznego i dla sportowców (ukończył studia podyplomowe w zakresie żywienia klinicznego, zbiorowego oraz wspomagania żywieniowego w aktywności ruchowej w sporcie i rekreacji na UMK w Toruniu Collegium Medicum w Bydgoszczy -Wydział Nauk o Zdrowiu).

 

Zielarz- fitoterapeuta ( ukończył studia podyplomowe w zakresie Rośliny lecznicze-pozyskiwanie i zastosowanie w fitoterapii i dietetyce”na  Wydziale Rolnictwa i Biotechnologii.na UTP  w Bydgoszczy)

Magister wychowania fizycznego –studia na Akademii Wychowania Fizycznego w Gdańsku.

Rzeczoznawca (próbobiorca)- w zakresie pobieranie próbek pieczywa oraz ziarna zbóż, nasion roślin oleistych i ich przetworów. Egzamin Państwowy GIJHARS w Warszawie

Nauczyciel  akademicki -Adiunkt na Wydziale Technologii i Inżynierii Chemiczne UTP w Bydgoszczy w Zakładzie Technologii i Inżynierii Przemysłu Spożywczego.

 

Założyciel i wykładowca w Instytucie Sadkiewicza- CPKZ niepublicznej placówce kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działając w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 

 

Uczestnik licznych szkoleń, warsztatów oraz konferencji z zakresu żywienia, piekarstwa, zbóż oraz zdrowia.

 

Doświadczenie związane z oceną jakości żywności i jej wpływu na zdrowie człowieka zdobywał w czasie dwudziestu pięciu lat pracy praktycznej z przemysłem i współpracy z naukowcami z uczelni wyższych.

W Instytucie udziela indywidualnych konsultacji żywieniowych, a we własnym profesjonalnym studio kulinarnym  pokazuje jak przygotować je w sposób zdrowy i bezpieczny wg programu autorskiego:

Matka natura a Ortho –kuchnia wg. Sadkiewicza

 

Zachęcam i do zobaczenia w

  • Instytucie Sadkiewicza ul. Startowa 2,  w Bydgoszczy

Telefon kontaktowy: +48 52 365 05 10

e-mail:jozefsadkiewicz@gmail.com

Mistrz piekarski Józef Ziółkowski – Jak mało kto zna piekarstwo od podszewki. Jako wieloletni właściciel piekarni doświadczył problemów zarówno technologicznych jak i organizacyjnych. Przez wiele lat działał w Stowarzyszeniu Piekarzy RP, szkolił uczniów i nauczycieli zawodu. Dał się poznać jako osoba otwarta, chętnie zdradzająca proste choć nie zawsze oczywiste działania technologiczne sprzyjające jakości i ekonomii produkcji pieczywa. Przez wiele lat wdrażał prawidłowe prowadzenie procesów kwasowych przy produkcji pieczywa w piekarniach na terenie Polski i krajów ościennych. Zamiłowanie do dobrego pieczywa żytniego zaszczepił nawet w Wielkiej Brytanii. Poznał rynki piekarskie wielu krajów, nawet tak odległych jak Chiny. Obecnie z niegasnącą pasją oddaje się działaniom szkoleniowym w  zakresie piekarstwa, widzi wszystko co można udoskonalić, zmienić, poprawić, aby było smacznej, zdrowiej i zyskowniej.