- Instytut Sadkiewicza CPKZ
- 23 kwietnia 2022
- sobota, 10:00 do 18:00
- DR Józef Sadkiewicz
- 48523650520
Contact event manager
Tickets details
- Sorry, Event passed
Bądź Królem “Food Trucka”- Nauka wypieku Bułek do “Burgera”, Pity oraz Hot Doga!
Instytut Sadkiewicza CPKZ
sobota, 10:00 do 18:00
23 kwietnia 2022
000000
Mistrz Piekarstwa Józef Ziółkowski
Organizer's other eventsBądź Królem “Food Trucka”- Nauka wypieku Bułek do “Burgera”, Pity oraz Hot Doga!
Instytut Sadkiewicza CPKZ
sobota, 10:00 do 18:00
23 kwietnia 2022
Bądź Królem "Food Trucka"
Nie masz jeszcze swojej autorskiej Bułki do " Individual-Burgera". Pita jest za mała? A parówka znowu wpadła do środka!
Masz super parówkę a dostawca pieczywa "kuleje"!
Mamy pomysł na Twój sukces!
z Mistrzem Piekarstwa Józefem Ziółkowskim i Dr Józefem Sadkiewiczem
Dlatego chcemy nauczyć Ciebie jak w prosty i najsmaczniejszy sposób przygotować BAZĘ – pieczywo do tworzenia i komponowania smaków natury- twojej.
Co do niej dodasz to juz Twój autorski sukces!
Nauczymy Ciebie jak zrobić swoją Bułkę do “Burgera” a potem Bułę “pełną mięsa” np. do Pity.
Pita to po arabsku كماج lub خبز عربي, cyrylica пита, po grecku πίτα, zaś po hebrajsku פִּתָּה lub פיתה oraz po turecku pide.
Co Ciebie nauczymy?
W programie: mi.n. zdradzimy pomysły jak w prosty sposób przygotować ciasta do pieczywa najlepszego do Food Tracka, z jakiej mąki, jak uformować i wypiekać ciasto pszenne na:
Mini Bułki- Burgery czy Big Hunter-Burgery!
Sztukę formowania!
Sztukę rolowania hi, hi- ciasta do “Hot-Doga”
a placek na Pite zrobisz wielkości jakiej chcesz!
Sprawdzone autorskie-Receptury !
Książka -“Plecionki krok po kroku” dla każdego!
oraz mnóstwo zabawy ciastem ze smakiem piekarstwa i natury!
Zachęcamy
ZAPISZ SIĘ NA SZKOLENIE:
- Prezentacja pieczywa ozdobnego: kształty, formy oraz przykłady zastosowań itp.Dziś kręci piekarzy, giełdę, jaki i domowych pasjonatów. Do „tanga trzeba dwojga”, czyli współpracy nauki i praktyki, aby nie przeholować z fortyfikacją (ulepszaniem) i zagwarantować jakość i zdrowotność.
“Praktyka jest najlepszym Nauczycielem” jak mawiał słynny filozof Cyceron.
PODCZAS SZKOLENIA ZAPEWNIAMY:
- Stanowisko pracy wyposażone w potrzebny sprzęt
- Surowce niezbędne podczas szkolenia
- Materiały dydaktyczne i biurowe
- Fartuch na czas szkolenia
- przerwę kawa-herbatę, dostępne w lobby
- Certyfikat ukończenie szkolenia
PROSIMY O ZABRANIE:
- Wygodnego obuwia
- Kitla lub czarnego / białego t-shirtu
UWAGA – JEŚLI NIE ZBIERZE SIĘ MINIMALNA LICZBA UCZESTNIKÓW NA 7 DNI PRZED DATĄ SZKOLENIA, MOŻE ONO ZOSTAĆ ODWOŁANE LUB PRZENIESIONE NA INNY TERMIN.
♦ rozpoczynających swoją przygodę
♦ chcących uzupełnić i poszerzyć informację praktyczne i teoretyczne
Dr nauk rolniczych (Rozprawa doktorska na Wydziale Biotechnologii i Rolnictwa Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy -wcześniej ATR).
Myśliwy członek PZŁ z wieloletnim stażem i doświadczeniem- posiada uprawnienia selekcjonerskie.
Rzeczoznawca (próbobiorca) w zakresie pobieranie próbek dziczyzny. Egzamin Państwowy GIJHARS w Warszawie
Specjalista ds. żywienia klinicznego i dla sportowców (ukończył studia podyplomowe w zakresie żywienia klinicznego, zbiorowego oraz wspomagania żywieniowego w aktywności ruchowej w sporcie i rekreacji na UMK w Toruniu Collegium Medicum w Bydgoszczy -Wydział Nauk o Zdrowiu).
Zielarz- fitoterapeuta ( ukończył studia podyplomowe w zakresie „Rośliny lecznicze-pozyskiwanie i zastosowanie w fitoterapii i dietetyce”na Wydziale Rolnictwa i Biotechnologii.na UTP w Bydgoszczy)
Magister wychowania fizycznego –studia na Akademii Wychowania Fizycznego w Gdańsku.
Rzeczoznawca (próbobiorca)- w zakresie pobieranie próbek pieczywa oraz ziarna zbóż, nasion roślin oleistych i ich przetworów. Egzamin Państwowy GIJHARS w Warszawie
Nauczyciel akademicki -Adiunkt na Wydziale Technologii i Inżynierii Chemiczne UTP w Bydgoszczy w Zakładzie Technologii i Inżynierii Przemysłu Spożywczego.
Założyciel i wykładowca w Instytucie Sadkiewicza- CPKZ niepublicznej placówce kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działając w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty.
Uczestnik licznych szkoleń, warsztatów oraz konferencji z zakresu żywienia, piekarstwa, zbóż oraz zdrowia.
Doświadczenie związane z oceną jakości żywności i jej wpływu na zdrowie człowieka zdobywał w czasie dwudziestu pięciu lat pracy praktycznej z przemysłem i współpracy z naukowcami z uczelni wyższych.
W Instytucie udziela indywidualnych konsultacji żywieniowych, a we własnym profesjonalnym studio kulinarnym pokazuje jak przygotować je w sposób zdrowy i bezpieczny wg programu autorskiego:
Matka natura a Ortho –kuchnia wg. Sadkiewicza
Zachęcam i do zobaczenia w
- Instytucie Sadkiewicza ul. Startowa 2, w Bydgoszczy
Telefon kontaktowy: +48 52 365 05 10
e-mail:jozefsadkiewicz@gmail.com
Mistrz piekarski Józef Ziółkowski – Jak mało kto zna piekarstwo od podszewki. Jako wieloletni właściciel piekarni doświadczył problemów zarówno technologicznych jak i organizacyjnych. Przez wiele lat działał w Stowarzyszeniu Piekarzy RP, szkolił uczniów i nauczycieli zawodu. Dał się poznać jako osoba otwarta, chętnie zdradzająca proste choć nie zawsze oczywiste działania technologiczne sprzyjające jakości i ekonomii produkcji pieczywa. Przez wiele lat wdrażał prawidłowe prowadzenie procesów kwasowych przy produkcji pieczywa w piekarniach na terenie Polski i krajów ościennych. Zamiłowanie do dobrego pieczywa żytniego zaszczepił nawet w Wielkiej Brytanii. Poznał rynki piekarskie wielu krajów, nawet tak odległych jak Chiny. Obecnie z nie gasnącą pasją oddaje się działaniom szkoleniowym w zakresie piekarstwa, widzi wszystko co można udoskonalić, zmienić, poprawić, aby było smacznej, zdrowiej i zyskowniej.