Skip to main content
 

dr Józef Sadkiewicz

dr nauk rolniczych, specjalista ds. żywienia klinicznego i dla sportowców, zielarz- fitoterapeuta,fizykoterapeuta polecam Matka natura a Ortho – kuchnia wg. Sadkiewicza

 

dr Józef Sadkiewicz

Instytut Sadkiewicza

 

Szkolenia kulinarne

Warsztaty z towaroznawstwa i nauk kulinarnych.

 

Producent urządzeń laboratoryjnych

Jedyny polski producent urządzeń laboratoryjnych dla całego łańcucha zbożowo-mącznego i piekarskiego

1
1

Od 1969 roku powstania firmy inspirujemy, tworzymy i kreujemy smaki dla Was.!

Urządzenia

Szkolenia

Blog

Piekarnia

Instytut Sadkiewicza CPKZ przy Zakładzie Badawczym Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.

Zanurz dłonie w świeżych ziołach, posmakuj soczystych owoców, sezonowych warzyw, świeżo zmielonej mąki z ziarna EKO oraz smak polskiego pieczywa przygotowanego z pasją i sercem.

Poznaj tajniki gotowania i chwyć sztućce, by usiąść z Nami przy stole.

Odetchnij, rozejrzyj się dookoła. Tutaj nauczymy Ciebie smakować, gotować i czuć.

Pokochasz dźwięk bulgocącej wody i brzdęki sztućców – niezależnie od tego ile masz lat.

Naszą misją jest zwiększenie zainteresowania producentów i konsumentów żywnością najwyższej jakości.

 

Urządzania do badania pieczywa

Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.

 

Urządzania do badania zbóż

Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.

 

Młynki laboratoryjne

Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.

 

Urządzania do badania mąk

Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.

1
1

Kursy i szkolenia

Instytut Sadkiewicza – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty.

Zaświadczenie o wpisie do ewidencji szkół nr 5/12 wydane przez Prezydenta Miasta Bydgoszczy.

Wpis do Rejestru Instytucji Szkoleniowych Wojewódzki Urząd Pracy w Toruniu pod numerem ewidencyjnym 2.04/00103/2009.

Instytut Sadkiewicza CPKZ od 2009 roku organizuje , kursy podnoszące kwalifikacje zawodowe.

  • Wyposażeni jesteśmy w laboratoria dydaktyczno-badawcze, salę konferencyjną, sale dydaktyczne, kompleksowo wyposażone studio kulinarne, profesjonalne pomieszczenia do rozbioru mięsa, chłodnie i dojrzewalnie mięsa z dziczyzny oraz profesjonalne wędzarnie.
  • Misją naszą jest zwiększenie zainteresowania producentów i konsumentów towaroznawstwem i żywnością wysokiej jakości.

Wszystkie pomieszczenia posiadają odbiór i zaświadczenia Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Bydgoszczy do: prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania posiłków w ramach szkolenia kucharzy oraz organizowania pokazów zewnętrznych – decyzja NR NHŻ. 1192.2014 w sprawie warunków sanitarno–higienicznych w pomieszczeniach przeznaczonych na prowadzenie zajęć szkoleniowych, dydaktycznych w tut. Zakładzie – NHD.5505.2.2.2014.

Na zakończenie po zaliczeniu egzaminu pisemnego i teoretycznego uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia lub podniesienia kwalifikacji.

dr Józef Sadkiewicz

dr Józef Sadkiewicz poleca

Zapraszamy do śledzenia bloga kulinarnego, na którym dr Józef Sadkiewicz dzieli się wiedzą z zakresu towaroznawstwa i zdrowego żywienia.

„Noworoczne przemyślenia w poszukiwaniu żywności najwyższej jakości”. Trendy roku 2020 w gastronomii

| Zdrowie | Brak komentarzy
Trendy roku 2020 w gastronomii „Noworoczne przemyślenia w poszukiwaniu żywności najwyższej jakości”. Jak kiedyś tak i dziś w restauracji może popuścić wodze fantazji tylko ten, który potrawę przygotowywał (kucharz) oraz…

Czy podwyżki cen pieczywa w 2019 są konieczne?

| Chleb | Brak komentarzy
 Primo: Piekarstwo to nie fundacja, to normalny biznes. Cena za pieczywo przez wielu jest zbyt bardzo zaniżona i tak już mawiam od kilku dobrych lat. Jestem za dużo wyższą ceną pieczywa.…

Czym jest dla człowieka jego odżywianie?

| Zdrowie | Brak komentarzy
Trzy filary zdrowia: ODŻYWIANIE=RUCH=Życie Bez Stresów czyli coś dla ciała coś dla ducha! Czym jest dla człowieka jego odżywianie? Wielu badaczy na przestrzeni wieków szukało i szuka odpowiedzi snując różne teorie.…

Kuchenna ewolucja mąki i pieczywa propozycja dla domowych piekarzy EKO!

| Chleb | Brak komentarzy
  KUCHENNA EWOLUCJA  Wśród konsumentów rośnie świadomość zagrożeń związanych z elementami inżynierii genetycznej w żywności, wysokoprzetwarzanej, rafinowanej, nadmiernie fortyfikowanej i masowo produkowanej taniej żywności. Następuje przebudzenie na świeże, naturalnie produkowane…