Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /instytut-sadkiewicza/wp-content/plugins/wp-crm/lib/class_default_api.php on line 693
BEGIN:VCALENDAR VERSION:2.0 PRODID:Imitheme.com BEGIN:VEVENT UID:20211130T1218271863373327 DTSTAMP;TZID=UTC:2021-11-30 12:18:27 DTSTART;TZID=America/Los_Angeles:20210401T090000 DTEND;TZID=America/Los_Angeles:20210429T170000 SUMMARY:Ocena jakości ziarna i kontrola zbóż w punktach skupu LOCATION:Instytut Sadkiewicza CPKZ DESCRIPTION:KUP SZKOLENIE  i ustal indywidualny termin szkolenia  Poznaj najnowsze technologie i metody badawcze stosowane w punktach skupu. Szkolenie -2 dniowe w ustalonym indywidualnie terminie Poziom zaawansowany, podnoszący kwalifikacje zawodowe. Szkolenie przeznaczone jest dla ekologów i pracowników laboratoriów kontroli jakości: w punktach skupu zboża i w młynach m.in. EKO i BIO,  oraz dla nauczycieli i studentów chcących podnieś swoje kwalifikacje zawodowe. Tematyka poruszana na warsztatach: Tematy szkolenia: - Zboża – charakterystyka rodzajów zbóż. - Wstępna ocena jakości zbóż. - Ocena organoleptyczna jakości przechowywanego ziarna z uwzględnieniem następujących zagadnień: - a) Sposoby przeprowadzenia oceny organoleptycznej; - b) Cechy organoleptyczne ziarna prawidłowo przechowywanego (wygląd, smak, zapach etc.); - c) Wpływ okresu przechowywania na wygląd i wartość technologiczną ziarna; - e) Organoleptyczna identyfikacja zanieczyszczeń oraz szkodników zbożowych - f) Na jakie miejsca zwrócić szczególna uwagę w trakcie kontroli w celu wykrycia obecności szkodników. - Interpretacja wyników badań jakościowych wykonanych w laboratorium. - Na co zwrócić szczególna uwagę dokonując interpretacji wyników. Metody analizy do oznaczania jakości zbóż. Ocena i analiza: - badanie ilości i jakości glutenu w mące PN-A74043-2 - badanie liczby opadania w ziarnie i mące – ilości enzymów PN-ISO 3093 - gęstości ziarna wg PN-ISO-7971 - masy doczyszczonego ziarna zbóż oraz zanieczyszczeń i szkodników wg PN-R-74015 - masy tysiąca ziaren wg PN-68/R-74017 - szklistości ziarna pszenicy i jęczmienia – PN-70/R-74008 - wilgotności zbóż, rzepaku, nasion – PN-ISO-712 - wyrównania oraz celności ziarna- PN-R 74110 Na zakończenie uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia. Ilość miejsc ograniczona z racji zajęć indywidualnych i nauki samodzielnej:  **(istnieje możliwość zorganizowania indywidualnych szkoleń 1-1, 2-1 na odrębnych warunkach umowy) W cenie: surowce, materiały szkoleniowe oraz mnóstwo pozytywnej energii. *Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu ukończenia szkolenia. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, który jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty.  Dlaczego praktyczna nauka u nas jest opłacalna? Zatrudniamy wybitnych specjalistów. Posiadamy 52 lata doświadczeń. Cenimy jakość, dlatego liczba uczestników jest ograniczona do niezbędnej ilości. Jesteśmy praktykami, łączymy wiedzę z praktyką. (nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia) Zachęcamy do szkoleń więcej inf. pod nr tel 52 365 05 10, URL:https://instytut-sadkiewicza.pl/eventer/ocena-jakosci-ziarna-i-kontrola-zboz-w-punktach-skupu/ END:VEVENT END:VCALENDAR