Skip to main content

Znakowanie i ocena jakości handlowej pieczywa

Szkolenia piekarskie

Event details

  • Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.
  • 22 maja 2018
  • wtorek, 9:00 do 16:00
  • DR Józef Sadkiewicz
  • 48523650520

Contact event manager

1 2 3 4

Tickets details

  • Sorry, Event passed
View cart
Thank you Kindly

Znakowanie i ocena jakości handlowej pieczywa

ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

wtorek, 9:00 do 16:00
22 maja 2018

000000

DR Józef Sadkiewicz

48523650520

jozefsadkiewicz@gmail.com

Organizer's other events

Znakowanie i ocena jakości handlowej pieczywa

ul. Startowa 2, 85-744 Bydgoszcz

wtorek, 9:00 do 16:00
22 maja 2018

PRINT

Kurs dla zaawansowanych

Zapraszamy piekarzy, nauczycieli, pracowników laboratoriów piekarskich na szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe.

Znakowane pieczywa

Ocena jakości handlowej pieczywa

 Oto co dla ciebie przygotowaliśmy:

  1. Czy wiesz jak ocenić chleb po wypieku ?
  2. Jakie chleb nie powinien trafić na półki twojego sklepu i do twojego klienta ?
  3. Czy musisz znakować pieczywo, a może wystarczy tylko informacja dla klienta ?
  4. Co powinno się znaleźć na etykiecie pieczywa ?
  5. Co powinna zawierać informacja dla klienta ?
  6. Co to jest informacja o wartości odżywczej i jak to zrobić ?
  7. Receptura a opis produktu po co i jak to zrobić ?

Program szkolenia

  1. Klasyfikacja pieczywa
  2. Wstępna ocena jakości pieczywa w oparciu o Polską Normę „Pieczywo Metody badań PN-A-74108”. (metody badań organoleptycznych oraz ocena punktowa pieczywa).
  3. Wymagania dotyczące znakowania pieczywa wg aktualnych przepisów prawa – rozporządzenia 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
  4. Odpowiedzialność przedsiębiorcy za informacje umieszczane na opakowaniu lub etykiecie
  5. Sporządzanie informacji dla klienta na temat oferowanych produktów
  6. Dokumentowanie produkcji

Warsztaty odbywają się 2 etapowo i poprzedzone są:

Zajęcia teoretyczne oraz  praktyczne w profesjonalnych laboratoriach kontroli jakości i piekarni.

*Kurs kończy się otrzymaniem certyfikatu potwierdzającego podniesienie kwalifikacji. Dokumenty są sygnowane przez Instytut Sadkiewicza CPKZ – Centrum Przyjaznego Kształcenia Zawodowego, które jest niepubliczną placówką kształcenia ustawicznego oraz dokształcania i doskonalenia zawodowego działającą w formach pozaszkolnych zgodnie z ustawą o systemie oświaty. 

Na zakończenie uczestnicy otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia a po zaliczeniu egzaminu pisemnego i teoretycznego podniesienia kwalifikacji dla osób uprawnionych.

W cenie: surowce, dostęp do platformy e-learningowej 24 /dobę, materiały szkoleniowe.

(nie zabezpieczamy noclegów i dojazdu na szkolenia)

Zachęcamy do szkoleń
więcej inf. pod nr tel 52 365 05 10, Pani mgr Izabela Szatlach